Ervaren vrijwilligers van Natuurpunt nemen je mee op vijf informatieavonden op donderdag telkens gevolgd door een excursie op een zaterdag.

foto © noor janssens - natuurpunt rupelstreek
Sorry, het maximaal aantal deelnemers is reeds ingeschreven.

 

Met deze cursus willen we jullie laten kennismaken met het natuurlandschap in de Rupelstreek, hoe het gevormd is, welke dieren en planten er samenleven en hoe we het beheren. Vogels, planten, insecten, natuurbeheer…allerlei aspecten komen aan bod.

Een brede kennismaking voor mensen die een hart hebben voor de natuur en er graag wat meer willen over weten. Enige voorkennis is niet vereist.

In de cursus zijn 5 theorieavonden opgenomen, die telkens gevolgd worden door een excursie.  

De theorieavonden gaan door in Natuur.huis de Paardenstal te Niel, telkens van 19.30 tot 22.00 uur op donderdagavond 25 januari, 8 februari, 1 maart, 15 maart en 19 april.

De excursies gaan door op zaterdag 3 februari, 24 februari, 10 maart, 24 maart en 28 april.

We hopen op deze manier het einde van de winter tot de late lente te kunnen tonen. Op zaterdag 3 februari sluiten we aan bij de boottocht op de Schelde, Rupel en Dijle en dan kunnen er ook familieleden of vrienden mee.

Voor de cursisten is deze boottocht inbegrepen in de prijs van de cursus. Op zaterdag 24 maart bezoeken we het Verdronken Land van Saeftinghe met een ervaren gids. Verder bezoeken we natuurgebieden uit de buurt: Walenhoek,  het Niels Broek,… De verdere gedetailleerde planning per excursie vernemen jullie later.

We willen inspelen op de natuur van het moment, wordt het een lange koude winter, of een heel vroege, warme lente…. op basis daarvan bepalen we de excursieplaatsen van de overige 3 excursies. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Voor meer info over de cursus contacteer Ilse Wachters:  roovers_wachters@hotmail.com of 0478/ 82.40.32 (na 18u).

25 januari 2018 19:30   tot   22:00
Je kan op dit ogenblik nog niet of niet meer inschrijven.
Natuur.huis De Paardenstal
Boomsestraat 221
2845 Niel
Sorry, due to an error, we are unable to fulfill your request at the moment. You may want to contact your administrator or service provider with more details about what action you were performing when this occurred.
Cannot read unrecognized property CRM_Core_Config::$mapGeoCoding.

Terug naar startpagina.